100315-saabadrianhallmark

Saab anställer erfaren försäljningsdirektör

Saab har påbörjat sin satsning mot nya ljusare tider. I dag presenterar man företagets nya försäljningsdirektör – Adrian Hallmark. Han kommer närmast från Volkswagen, men har också erfarenhet från Porsche och Bentley.

Saab Automobile har i dag utsett en ny försäljningsdirektör som med sin erfarenhet ska ansvara för företagets globala försäljningsverksamhet. Han har rekryterats för att optimera den framtida försäljningen som bland annat innefattar tre nya produkter inom den närmaste 16-månadersperioden.

Adrian Hallmark heter Saabs nye försäljningsdirektör och kommer närmast från Volkswagen där han var verkställande direktör i Asien med ansvar för verksamheten på 50 marknader, däribland Kina och Japan. Dessförinnan har han varit vd för Porsche Cars i Storbritannien, globalt ansvarig för försäljning, marknadsföring och PR hos Bentley samt även varit vice vd för Volkswagen Amerika. Det är med andra ord en man med ganska tunga meriter på sin lista.

Adrian Hallmark påbörjar sin nya tjänst med omedelbar verkan och kommer att ha Saabs huvudkontor i Trollhättan som bas.

Tidigare försäljningsdirektören Knut Simonsson blir kvar som varumärkes- och marknadsdirektör nu när Adrian Hallmark tar över hans tidigare sysslor.

– Saab är i inledningen av en ny era som ett självständigt bolag och jag är glad att gå med i företagets ledning när en så spännande framtid väntar. Med tre nya produkter på ingång och med en återförsäljarverksamhet med nyvunnen energi ser jag fram emot att bygga upp försäljningsvolymerna och stärka varumärkets närvaro på viktiga marknader runt om i världen, säger Adrian Hallmark.

– Jag är mycket glad över att välkomna Adrian till vår ledningsgrupp. Hans breda erfarenhet gör honom perfekt lämpad för denna roll och jag är övertygad om att han kommer att tillföra betydande mervärde för oss när vi börjar återfå vår position på olika marknader och när Saab-verksamheten växer ytterligare. Under de kommande 16 månaderna kommer vi att lansera tre nya produkter – Saab 9-5 Sedan, Saab 9-4X och Saab 9-5 SportCombi. Adrians bidrag kommer att vara avgörande för att optimera försäljningen av dessa nya spännande produkter, säger Saab Automobiles vd Jan Åke Jonsson.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!