100104-saab-gm-protester

Saab-fantaster ska demonstrera utanför GM-högkvarter

General Motors upplevda ovilja att sälja Saab engagerar allt fler Saab-älskare runt om i världen. Förutom protestlistor ska Saab-ägare i USA och Kanada köra till GM i Detroit för att protestera utanför huvudkontoret. Liknande aktioner kommer äga rum i bland annat Englad och Holland.

Entusiastsajten SaabHistory.com anordnar en typ av demonstration mot GM:s agerande. De uppmanar Saab-ägare i USA och Kanada att på tisdagen 5 januari deltaga i något som kan liknas vid en konvoj där deltagarna strålar samman utanför GM:s huvudkontor i Detroit. Där tänker man ställa upp bilarna, hålla upp plakat med budskapet ”Sälj Saab” och prata med media för att sprida sitt budskap.

Deras aktion är alltså en ren protest mot den upplevda ovilja GM verkar besitta när det gäller att sälja den svenska biltillverkaren. GM har tidigare meddelat att de har förlängt deadlinen för nya bud på Saab till torsdag 7 januari. Men förhandsuppgifter, som har sina källor inom GM, berättar att Saabs moderbolag inte är nöjda med de redan förnyade bud som Spyker Cars och Merbanco lagt.

Andra liknande protestaktioner kommer också att äga rum på andra håll i världen, bland annat i England och Holland, där Saab-ägare ska köra i konvoj för att uttrycka sin ilska mot GM:s behandlande av Saab. Britternas konvoj kommer att äga rum den 17 januari.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!