090430-saab-fashionista

Saab Fashionista Concept – Volt i designerkläder

Det blev Opel som fick den europeiska varianten av plug in-hybriden Chevrolet Volt – inte Saab. En ung bildesigner vid namn Mayeul Walser vill dock inte nöja sig med det och har därför skapat en egen plug in-Saab i form av en 2+2-sitsig sportcoupé.

Hur framtiden för GM och Saab ser ut vet vi inte i dagsläget, men det ska väl inte behöva hindra kreativa själar från att skapa spännande designstudier. Blott 24-årige Mayeul Walser studerar vid designskolan Creapole-Esdi och är inne på sitt fjärde studieår. Walser har skapat något så intressant som en 2+2-sitsig sportcoupé med ett Saab-märke i fronten. Mest intressant är kanske ändå att han har designat bilen för att passa på drivlinan från Chevrolet Volt. Designstudien har fått namnet Saab Fashionista och inspirationen sägs komma från modedesigners som Karl Lagerfeld och Chanel.

Man får tycka vad man vill om designen men den svenska bilsjälen eggas av tanken på en vågat designat sportcoupé från Saab. Det gör ju inte saken sämre att tekniken som finns under skalet är av senaste snitt. Warsel var dock inte helt nöjd med Volts drivlina som utgörs av en liten fyrcylindrig bensinmotor som laddar en elmotor. I Saab Fashionista är den lilla bensinmotorn utbytt mot en större V6-motor som ska ge drivlinan en teoretisk effekt på 300 hästkrafter. I verkligheten skulle en V6-motor visserligen inte göra bilen starkare eftersom det bara är elmotorn som driver hjulen.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!