090420-saab-6-spekulanter

Saab för samtal med sex seriösa spekulanter

I slutet av förra veckan uppgav Saab själv att hela 27 möjliga köpare har anmält sitt intresse. Nya uppgifter säger att sex av dessa är seriösa spekulanter, varav en är ett konsortium bestående av svenska företag.

 Många var vi nog som blev förvånade när Saab i slutet av förra veckan uppgav att hela 27 potentiella köpare har anmält sitt intresse hittills. Ett antal av dessa var i förra veckan på besök i Trollhättan för att lära sig mer om företaget. Vad vi inte fick veta var hur många av dessa som kan anses seriösa och eventuellt framtida ägare av Saab, och inte heller vilka de är. En ny uppgiftsläcka säger till Bloomberg News att det är långt ifrån alla spekulanter som anses vara seriösa. I dagsläget uppges det finnas sex seriösa spekulanter som Saab-ledningen för samtal med.

Bloombergs anonyma källa vill inte identifiera de sex intressenterna, men denne släpper ändå ifrån sig en del intressanta uppgifter. Av de sex spekulanterna ska en vara ett konsortium av ett antal Sverige-baserade företag. Några av de övriga är två privata investmentbolag samt en individuell investerare. Ingen av de eventuella budgivarna uppges vara biltillverkare.

Saab Automobile är inte den enda delen av svårt kristyngda General Motors som är till salu. GM gör som bekant allt för att verksamheten ska räddas, vilket bland annat innebär att Saabs systermärke Opel också är ute till försäljning. Enligt GM:s nye vd Fritz Henderson har sex intresserade investerare hört av sig.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!