060118_saab Foto: Saab

Saab förlorade 2,8 miljarder 2005

GM-ägda Saab Automobile gjorde en förlust med närmare 300 miljoner euro 2005. Det skriver tyska Handelsblatt. Saab kommenterar inte artikeln utan meddelar att det är inofficiella siffror.

Saabs förlust 2005 uppgår till 300 miljoner euro, alltså ungefär 2,8 miljarder kronor. Det skriver tyska Handelsblatt.

Ägaren GM gjorde en förlust i Europa på ungefär 2,5 miljarder kronor 2005, det innebär att Saab står för hela den förlusten.

Saab själva säger väljer att inte kommentera artikeln i Handelsblatt. Informationschefen Örjan Åslund säger till Näringsliv24 att det är helt inofficiella siffror, både vad gäller Saabs egen förlust och dess andel i GM Europas förlust.

Att Saab går dåligt är ingen hemlighet. Förra året var förlusten nästan 200 miljoner euro. Frågan är om GM kommer att sälja Saab. Det förslaget har GM-ledningen fått av rådgivaren Jerome York, och eftersom Renault är intresserade att köpa Saab så är ett ägarbyte inte helt osannolikt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!