080929-saab-9-5-griffin

Saab laddar 9-5 med Griffin

Saab 9-5 av nuvarande generation sjunger på sista versen. Saab laddar stenhårt för slutklämmen med nuvarande modell och presenterar därför 9-5 Griffin som bjuder på det där lilla extra.

Den 1 oktober släpper Saab en specialutgåva av 9-5 för att ge bilen en värdig avslutning innan det är dags för nästa generation att ta vid (som troligtvis dyker upp ”redan” nästa år). Bilen har fått tilläggsnamnet Griffin. Flera av er kanske känner igen namnet och då är ni helt rätt på det. Saab 9000 CD fick i sluttampen tilläggsnamnet Griffin vilket betydde lite mer utrustning som standard, bland annat. Det fanns tidigare, innan faceliften, också en 9-5 3,0 V6 Griffin.

Griffin innebär ungefär samma sak för nuvarande 9-5 – designförändringar och högre utrustningsnivå.

9-5 Griffin kommer i de båda utföranden Linear Griffin och Vector Griffin och trots högre utrustningsnivå som standard behålls de tidigare priserna – från 239 900 kronor.

Saab 9-5 Griffin innehåller bland annat följande design- och utrustningsförändringar:

Grill- och strålkastarinramning i mattkromad finish 

Bakre stötfångare med synligt sportavgasrör 

Griffin-emblem på framskärmar 

Parkeringssensor bak 

Dimljus fram 

Bi-xenon-strålkastare 

Regnsensor 

Automatiskt avbländande innerbackspegel 

17-tums aluminiumfälgar 

Motoralternativen är BioPower-motorerna (E85) på 2,0 (180 hk) respektive 2,3 liter (210 hk) samt dieselmotorn 1,9TiD (150 och 175 hk) och bensinmotorn med turboladdning på 2,0 liter med 150 hästkrafter. Den observante ser att 2,3T-motorn med 260 hästkrafter inte finns med i uppställningen längre.

Från och med den 1 oktober är det alltså fritt fram att gå in till din lokala Saab-handlare och köpa Saab 9-5 Griffin. Det nuvarande 9-5-programmet ersätts av Griffin-modellerna.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!