070718-Saab-biofuel

Saab leder miljöklassen

Framgångarna fortsätter för Saabs miljövänliga BioPower-modeller. Saab är nu den ledande leverantören av miljövänliga etanoldrivna bilar (E85) både på den svenska och den europeiska marknaden.

I Sverige har Saab, under perioden januari till maj i år, levererat närmare 5 000 BioPower-bilar av modellerna 9-3 och 9-5. Framgångarna fortsatte sedan under juni, då den nya Saab 9-3 BioPower, som lanserades under våren gick rakt upp till förstaplatsen i den svenska försäljningsstatistiken för miljöfordon. Saab nådde därigenom en marknadsandel på 38 procent under juni.

- Det är mycket glädjande att våra kunder uppskattar det alternativ vi kan erbjuda i form av BioPower. BioPower gör det möjligt att välja en bil som är både miljövänlig och säker, utan att behöva göra avkall på vare sig komfort, körglädje eller prestanda, säger Saab Automobiles VD Jan Åke Jonsson. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!