Foto: Andreas Libell

Saab-museet öppnar igen 24 mars!

Saab Car Museum i Trollhättan räddades sista stund undan en splittring. Den fantastiska samlingen är alltså fortfarande intakt och från och med 24 mars öppnar museet igen för allmänheten.

Det var i mitten av januari som de omkring 100 bilarna på Saabs bilmuseum i Trollhättan annonserades ut via konkursförvaltaren. Det var under många dagar osäkert om den för svensk bilindustrihistoria så viktiga samlingen skulle splittras över hela världen eller om det skulle få hållas intakt och fortsatt visas upp för allmänheten under ett och samma tak.

 I slutet av januari stod det klart att det vinnande anbudet stod Trollhättans stad för, tillsammans med Saab AB och Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs minnesfond, vilket betydde att den enastående samlingen bilar förblir intakt och fortsatt ska visas upp i samma lokaler som tidigare.

 Nu kommer den glada nyheten att Saab-museet och museiintendent Peter Bäckström öppnar upp dörrarna för allmänheten redan den 24 mars i år.

 Titta i kalendern och planera in en helg där ni tar en tur till Trollhättan för att spana in ett stycke svensk bilindustrihistoria. Saab-museet har öppet alla dagar i veckan mellan klockan 11.00 och 16.00.

 Nedan kan du ta del av bilder på 71 av bilarna som finns på museet, bilar som glädjande nog fortsatt får samsas om att skina ikapp på ett och samma golv.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!