110620-saab-stopp

Saab nere i två veckor till

Personalen på Saab blev inkallade till jobbet imorse, men vid lunch stod det klart att de får gå hem igen, enligt TV4 Nyheterna Väst. Den fjärde juli är tanken att de ska få komma tillbaks.

I morse fick personalen på Saab sitta och vänta på att få veta bu eller bä kring vad som komma skall, medan ledningen satt och förhandlade med underleverantörer och personal. 

Enligt uppgift till expressen.se hade Muller inget konkret att säga till underleverantörerna. Istället fick de reda på att Saab har en plan på hur Saab ska betala av sina skulder och dra igång produktionen, men att de än så länge måste fortsätta vänta. 

Strax efter lunch kom beskedet att Saab-personalen ska komma tillbaka till fabriken om två veckor istället. 

– Vi behöver den här tiden för att bara kunna trycka på knappen när det är dags. Alla delar och komponenter måste finnas på plats om hela bilar ska byggas, säger Gunilla Gustavs på Saabs informationsavdelning till Trollhättans lokaltidning Ttela. 

När, och om Saabs fastigheter kan säljas kunde Gustavs inte heller berätta. 

För de anställda påverkas semestern när den nu läggs om igen. 

– Man har nu kommit överens om att två av de fyra semesterveckorna kommer att senareläggas under året så att endast två veckor tas ut i sommar, det blir vecka 30 och 31, säger Gunilla Gustavs enligt Expressen.

Uppdatering 11:05 

Dagens Industri rapporterar nu att Muller lagt ett bud på tio procent av Saabs skuld på 500-600 miljoner, det vill säga drygt 50-60 miljoner kronor. 

Enligt förslaget ska resten betalas in i september, med sex procent ränta. 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!