100813-volvo-saab-ökar Foto: BLR-fotograferna

Saab och Volvo höjer takten

Den värsta krisen är över, semesterledigheterna börjar ta slut och nu måste de svenska biltillverkarna höja takten för att hinna med. Både i Trollhättan och i Torslanda höjs produktionstakten i höst.

Efter en lång och svår svacka har det vänt både för Saab och Volvo. Båda de svenska biltillverkarna har bytt ägare, försäljningen har börjat återhämta sig och personal har åter- och nyanställts. För att kunna möta efterfrågan på bilarna måste både Saab och Volvo höja takten ytterligare i höst.

– Precis   innan semestern ökade vi takten från 38 till 45 bilar per timme. Det beror på att försäljningen har gått upp med 20 procent under första halvåret. Därmed producerar vi ungefär 3 500 bilar per vecka i höst, säger Stefan Elfström på Volvo PV:s informationsavdelning till TT.

Strax innan semestertiderna ökade Saab takten från 28 till 39 bilar i timmen, vilket ger drygt 300 bilar om dagen och samtidigt återanställdes 244 personer. Även Volvo tog in extra kraft inför semestrarna, 200 personer visstidsanställdes för att matcha produktionsökningen.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!