Saab säljer fastighet

Ett konsortium lett av fastighetsföretaget Hemfosa Fastigheter köper 50,1 procent av aktierna i Saab Automobile Property och frigör 225 miljoner kronor till Saab Automobile, enligt Dagens Industri.

       Köparna har rätt att öka sitt innehav i Saab Automobile Property. Saab Automobile kan då få ihop 300 miljoner kronor. Samtidigt kommer Saab Automobile skriva under ett leasingavtal med Saab Automobile Property som sträcker sig 15 år framåt. 

Saab Automobile Property är idag säkerhet för Riksgäldens lånegaranti på 400 miljoner euro eller 3,7 miljarder som det heter i svenska kronor. Nu hoppas Saab att Riksgälden ska släppa panten eftersom det skulle innebära att lånegarantin minskar med 120 miljoner euro. Då kan Saab låna maximalt 280 miljoner euro från Europeiska Investeringsbanken EIB. I nuläget har Saab 216,9 miljoner euro i lån från EIB. 

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!