100323-saab-börsnoteras

Saab till börsen redan i år

Produktionen i Trollhättan är äntligen igång igen och nu vill Victor Muller ta nästa steg. Näst på tur för Saab står en börsnotering. Först i London och sedan eventuellt i Stockholm.

 Under gårdagen startade produktionen i Trollhättan igen efter sju veckors uppehåll. Det var en symboliskt viktig dag för det nya Saab men Spykers vd och Saabs nye ägare Victor Muller har förstås redan tankarna på nästa steg i Saabs utveckling. I planerna finns en börsintroduktion, i London eller Stockholm, eller både och. Helst redan under 2010.

– Det känns meningsfullt att ha ett svenskt företag på den svenska börsen. Man ska vara på en marknad där produkten är uppskattad, säger Muller till TT.

Beslutet om vilken eller vilka aktiemarknader det nya bolaget ska finnas på kommer att fattas vid Spykers bolagsstämma den 22 april. För tillfället görs en utredning för att bedöma vilket alternativ som är bäst. Spyker Cars är i dagsläget noterat på Euronext i Amsterdam. Spyker-aktien var nere på botten i höstas men när Spykers inblandning i Saab-affären blev känt vände aktien uppåt.

Vid bolagsstämman hoppas Muller också få klarhet i namnfrågan. Det nuvarande förslaget är att det nya företaget ska heta Saab Spyker Automobiles men Muller har börjat tänka om.

– Med tanke på att Saab är så mycket större kanske det är bättre att bara ha namnet Saab Automobile och så blir Spyker Cars ett underliggande märke. Precis som Audi och Lamborghini, säger Muller till TT.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet