070909-saab-turbo-x

Saab Turbo X – Black Turbo

På Frankfurtsalongen i dag visar Saab upp sitt senaste projekt – Turbo X, även känt under namnet Black Turbo. Nu kan vi visa dig alla bilder på bilen.

Det är i år 30 år sedan Saab presenterade sin första turbomodell. Det är därför de nu tagit fram en specialversion av Saab 9-3 som jubileumsmodell och får namnet Turbo X.

Bilen som kommer att tillverkas i 2 000 exemplar har en uppdaterad version av V6-motorn på 2,8 liter med 280 hästkrafter och 400 newtonmeter i vrid. 0-100 km/h går på 5,7 sekunder. Den är dessutom fyrhjulsdriven (XWD på Saabspråk) med hjälp av Haldex senaste system (läs mer om det genom att klicka på länken nedan). De 2 000 exemplaren kommer att bestå av både sedan- (SportSedan) och kombiversioner (SportCombi).

En speciell svart kulör har tagits fram till bilen som har en ny djupare främre stötfångare, ny bakluckevinge samt två feta avgaspipor. Fälgarna är 19 tum stora och unika för just Turbo X. Interiört får bilen en speciell Turbo X-dekor.

I början av 2008 väntas bilen finnas till försäljning. Priset för sedanversionen hamnar på 409 000 kronor medan kombiversionen kostar 8 000 kronor extra.

Vi har självklart provkört bilen. Läs provkörningen online  –  Saab 9-3 Turbo X.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!