100325-saab-partners Foto: Thorsten Weigl-for PR use only

Saab uppvaktas av samarbetspartners

Saabs verksamhet har äntligen börjat rulla igen efter ägarbytet och det ser ut att rulla allt snabbare. Enligt Victor Muller har ett antal företag visat intresse för samarbeten med Saab. Han öppnar dessutom för en flytt till Sverige.

Efter att ha legat i dvala över årsskiftet har det börjat hända saker för Saab. Produktionen i Trollhättan är återigen igång och Victor Muller arbetar för att börsnotera Saab redan i år. Nyhetsbyrån Reuters haffade den nye Saab-ägaren när han besökte franska Saab-återförsäljare på onsdagen och han hade några intressanta saker att berätta.

Enligt Muller har ett stort antal seriösa företag visat intresse för att samarbeta med det Spyker-ägda Saab. I dagsläget förs det samtal med några av dem med syfte att byta teknik med varandra.

– Ingen ser oss som ett hot så alla vill prata med oss, säger Muller till Reuters.

Finanskrisen och lågkonjunkturen har satt hård press på bilindustrin och flera av de stora tillverkarna har sökt samarbeten för att sänka sina kostnader. Det senaste exemplet är Daimler som enligt uppgift diskuterar med Renault. Saab verkar inte vara något undantag för den rådande trenden och enligt Victor Muller ska Saab inte bara köpa in teknik, han tror att det finns goda chanser för Saab att sälja sin teknik till tredje part. Victor Muller har tidigare nämnt att några tyska biltillverkare har visat intresse. Han avslöjar samtalet med Reuters med att säga att det inte är otänkbart att Spykers huvudkontor kan flyttas från Nederländerna till Sverige.

Allt detta är naturligtvis i syfte att tjäna så mycket pengar som möjligt och 2012 är det tänkt att Saab ska dra in så mycket att verksamheten börjar gå med vinst. Då måste drygt 100 000 bilar byggas och säljas varje år.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!