100122-saabs avveckling

Saabs avveckling har stannat upp?

Nu uppger TV4 Nyheterna Väst att avvecklingen av Saab Automobile har avstannat under veckan. De hänvisar till en källa nära Saabs ledning som ska ha försett dem med uppgifterna.

Det har varit nästan skrämmande tyst om Saab de senaste dagarna. GM har inte kommit med något slutgiltigt besök och holländska Spyker Cars har inte officiellt gått ut med något pressmeddelande, vilket de annars är snabba på om någonting händer eller vänder.

De senaste uppgifterna kring Saab-affären kom nu i eftermiddags från TV4 Nyheterna Väst som säger sig ha varit i kontakt med välunderrättade källor nära Saabs ledning.

Uppgifterna från den ena källan gör gällande att de båda utsedda likvidatorerna, Stephen Taylor och Peter Törngren, varken kommer att genomföra förändringar eller varsla personal förrän man vet om GM bestämt sig för att sälja eller lägga ned Saab.

Uppgifterna från den andra källan säger till och med att likvidatorernas arbete med en nedläggning av Saab ska ha avstannat i början av veckan. Anledningen till detta ska vara Spyker Cars senaste bud och att förhandlingar kring detta fortfarande pågår.

Dessutom har ingen av de båda likvidatorerna varit i kontakt med något fackförbund på Saab, vilket ses som positivt.

– Bra att GM gör något i rätt ordning, man kan avveckla samtidigt som man ska sälja ett bolag, säger Anette Hellgren, klubbordförande för Unionen vid Saab till TV4 Nyheterna Väst.

– Något är helt klart på gång, säger IF Metalls klubbordförande Paul Åkerlund.

I helgen kom det fram uppgifter som sa att Genii Capital och Bernie Ecclestone är avhängda och att enda kvarvarande budgivaren är Spyker Cars. Genii Capital kände inte till detta och hade inte fått några sådana signaler från GM, men nu bekräftar de att så är fallet.

Lars Carlström, Genii Capitals talesman, säger nu att det främst är Spyker Cars som förhandlar med GM och att de ligger närmast ett köp.

Detta bekräftas i stort sett också av Spyker Cars.

– Vi väntar oss et besked inom en mycket snar framtid, säger Mike Stainton, presstalesman för Spyker Cars, till TV4 Nyheterna Väst.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!