070519_saab_framtiden

Saabs drömuppställning

Saab har alla möjligheter att skapa framtida modeller som skiljer sig från resten av GM-familjen. Det har GMI tagit fasta på och skapat ett gäng bilder på hur Saabs modellprogram skulle kunna se ut om några år.

På webbplatsen GMInsideNews kan man nu se flera datorframställda bilder på hur Saabs framtida modellprogram skulle kunna se ut. Gruppen som står bakom illustrationerna kallar sig GMI. De försöker förutse framtiden inom GM och samtidigt skissa på hur de olika bilmärkena inom koncernen kan utvecklas. Det är läckra bilder som presenteras på Saab, så här borde framtida modeller kunna se ut och kanske det ligger lite verklighet i det.

GMI har dels skissat på befintliga modeller som 9-3, 9-4X (introduceras 2008) och 9-5, men även tagit ut svängarna och skissat på möjliga framtida modeller som 9-1, 9-6X och 9-9x. De har även varit noggranna genom att skissa på de olika karossversionerna inom respektive modell. Alla bilder ser du på GMInsideNews om du klickar på länken nedan.

Till alla bilder har GMI även tagit fram strategi och specifikationer för respektive modell. Som till exempel att 9-1 är en liten modell med tre olika motoralternativ för att ta upp kampen med bland annat Audi A3 och att 9-9x ska vara en större lyxvagn i samma segment som Mercedes S-klass och BMW 7-serie.

Länk till GMInsideNews

Saab 9-5 SportCombi (stora bilden ovan är Saab 9-5 SportSedan)

Saab 9-1

Saab 9-9x

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!