Saabs säkerhet prisbelönt igen

Saab 9-3 fick de amerikanska försökringsbolagens pris för bäst säkerhet. I fyra klasser testades närmare 250 modeller och 9-3 var en av fem som gick högsta betyg och pris.

Saab 9-3 SportSedan fick högsta betyg när de amerikanska försäkringsbolagens organisation IIHS (Insurence Institute for Highway Safety) genomförde krocktester för 2006 modellerna. 

Bilarna är indelade i fyra klasser: Små, mellan, stora och minivan. Testerna görs i tre moment, frontal- och sidokollision samt påkörning bakifrån för att testa nackskyddet. Saab 9-3 SportSedan ansågs bäst i mellanklassen vid samtliga moment. Bilar som klarar sig särskilt bra får utmärkelsen "Top Pick Award" och utifrån det får man antingen Guld eller Silver. 

Guld får enbart de bilar som klarat sig mycket bra på samtliga tre moment och det gjorde Saab 9-3 tillsammans med Subaru Legacy i mellanklassen, Honda Civic i småbilsklassen samt Ford 500 och Mercury Montego i storbilsklassen. 

I minivanklassen fick ingen bil "Top Pick Award".

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!