110805-saab-loner

Saabs tjänstemän får lön

Saabs 1 600 tjänstemän som väntat på julilönen fick in pengarna som Saab var skyldig dem i dag, nio dagar för sent. Nu kräver fackförbundet Unionen en ekonomisk plan för framtiden.

Tjänstemännen på Saab Automobile möttes under torsdagen av beskedet att lönen ska rulla in i dag. Men helt nöjda är inte fackförbundet Unionen över utvecklingen.

– Det är glädjande att lönerna nu äntligen betalats ut. Vi från Unionens sida vill nu se en handlingsplan för hur Saab Automobile kan klara sig på kort sikt. Löneutbetalningarna får inte utebli igen, då återupptar vi processen med att rikta betalningsuppmaningar till Saab, säger Unionens chefsjurist Martin Wästfelt i ett pressmeddelande.

Fackförbundet har nu efterlyst mer insyn i hur den ekonomiska situationen ser ut på Saab Automobile. 

– Det är heller inte acceptabelt att det blir ytterligare dröjsmål med nästa löneutbetalning i augusti, säger Martin Wästfelt. 

Samtidigt dementerar Saabs informationschef Eric Geers rykten om att en amerikansk investerare ska gå in som delägare i Saab Automobile. 

– Den uppgiften kommer inte från oss. Men självklart letar vi efter ett sätt att stärka Saabs finansiella position, säger han till Dagens Industri.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!