110808-hulme-nya-zeeland

Säg hej till Hulme – superbilen från Nya Zeeland

Varje land med självaktning ska ha sin egen superbilstillverkare, så även Nya Zeeland. Bidraget till världen av snabba bilar från landet längst från oss heter Hulme – och du kan beställa den nu!

Andelen nyazeeländska supersportbilar på gatorna får betraktas som i högsta grad marginell. Numera kan man dock inte hävda att den är obefintlig, ty nu har även det land som ligger allra längst bort från oss rent geografiskt en egen supersportbil – Hulme!

Hulme påminner till utseendet en hel del om Caparo T1, som vi tidigare skrivit om, och målsättningen är att försökt få samma känsla som att sitta i en Formel 1-bil, fast på gatan. För att lyckas med det är Hulme byggd av kolfiber och kevlar, vilket håller nere vikten till runt 1 000 kilogram. Gissningsvis står motorn, en V8-motor från Chevrolet, upptrimmad till 700 hästkrafter, för stor del av den vikten.Enligt beräknade uppgifter borde detta innebära en tid på sprinten 0–100 km/h på under 3,5 sekunder. 

En bil som byggs så långt från oss borde väl ens aldrig hitta till Europa, tänker du kanske nu, men Hulme har redan ansökt om att få bilen klassificerad som "limited production vehicle" inom EU (motsvarande amatörbyggt fordon, ungefär) vilket skulle öppna dörren för att bilen skulle kunna hitta ägare runt om även i vår världsdel. Om någon Hulme hittar till Sverige återstår dock att se.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!