Audi A3 Sportback e-tron

Samtliga Audi-modeller ska erbjudas som e-tron

Beteckningen e-tron kommer att bli allt vanligare på Audi-modeller då samtliga ska erbjudas med detta alternativ inom sex år.

Snart kan e-tron vara lika starkt förknippat med Audi som TDI och quattro, företagets samtliga modeller ska erbjudas som plug in-hybrid inom sex år. Under bilsalongen i Peking presenterades A6 L e-tron som endast är avsedd för kinamarknaden. E-tron är som bekant benämningen för alla Audi-modeller som använder sig av en elmotor vilket innefattar både hybridbilar och helt eldrivna som R8 e-tron.

För en tid sedan blev det klart att den helt eldrivna R8 e-tron ska tillverkas efter beställning, men först ut av de ”vanliga” bilarna att bära namnet e-tron väntas bli A3 e-tron, en laddhybrid som drivs av en 1,4-liters TFSI-motor på 150 hästkrafter och en elmotor på 102 hästkrafter som ger en totaleffekt på 204 hästkrafter och 350 newtonmeter. Lansering väntas bli till hösten.

Planen är som sagt att Audis alla huvudmodeller ska kunna erbjudas i e-tronversion innan 2020, och utöver A3 är både A8 och Q7 redan bekräftade att lanseras som e-tronmodeller. Till skillnad från R8 e-tron som är helt eldriven är det mest troligt att övriga e-tronversioner blir laddhybrider.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!