Sanslös fortkörning på E4

Efter en biljakt i hastigheter uppåt 235 km/h längs E4 fick polisen till slut stopp på familjekombin vars förare nu åtalas.

http://play.mittmedia.se/video/se-polisens-jakt-i-over-200-km-i-timmen-pa-e4-det-har-ar-det-snabbaste-jag-haft?t=0

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Polispatrullen stod parkerad på en evakueringsficka längs E4 norr om Söderhamn när en Mercedes CLA Shooting Brake plötsligt passerade i mycket hög fart. Patrullen började direkt jaga ikapp bilen, men det skulle visa sig vara svårare än förväntat. Vid ett tillfälle är polisbilen uppe i hela 235 km/h på 110-vägen för att hinna ifatt fortköraren.

När de till slut hinner ikapp bilen har Mercedes-föraren saktat ner till cirka 110 km/h, men det är inte slut där då föraren börjar vingla kraftigt för att till slut tvärnita mitt på motorvägen framför polisbilen. Polisen har då en uppmätt snitthastighet på 195,3 km/h.

När polisen går fram visar det sig att kvinnan som kört bilen har två små barn i baksätet. Föraren blev av med körkortet och nyligen åtalades hon för vårdslöshet i trafik, alternativt hastighetsöverträdelse. Kvinnan hemmahörande i Stockholm nekar till brott.

Hastighetsöverträdelser som denna hör till ovanligheterna, och polisen verkar förvånad över hur snabbt det har gått.

– Det här är det snabbaste jag har haft någon gång, säger polisen bakom ratten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!