100112-saab tidsfrist bud

Såpan om Saab fortsätter – tidsfristen för bud förlängs

Inför ett pressuppbåd förklarade GM Europas chef Nick Reilly att möjligheterna till en Saab-försäljning kvarstår i ytterligare två till fyra veckor, trots att avvecklingen är påbörjad. Därmed är Nick Reilly aningen mindre avvisande till en försäljning än vad andra GM-chefer gav sken av i går.

Cirkus Saab fortsätter och frågan är när vi får se ett (gott?) slut på det hela?

I Detroit i dag sa GM Europas chef Nick Reilly att det är möjligt att sälja Saab under en period på ytterligare två till fyra veckor och att produktionen troligen pågår i ytterligare två eller tre veckor.

GM-chefen Ed Whitacre och styrelseordföranden Bob Lutz sa senast i går att hittills inkomna bud inte når upp till de krav som GM har. Men de antydde också att om rätt bud skulle komma in snabbt (!) så kan de tänka sig att överväga en försäljning. Bob Lutz lät dock inte så positivt inställd till detta, utan verkade ganska nöjd med att GM valt att lägga ned Saab en gång för alla.

Enligt Nick Reilly för GM fortfarande diskussioner med budgivarna och han påpekar att det realistiskt handlar om två stycken – ”Spykers Cars och en grupp kring Formel 1-bossen Ecclestone” som han uttrycker det. Sistnämnda grupp han syftar på att alltså Genii Capital med Bernie Ecclestone som uppgett att de under dagen ska presentera ett nytt sockrat bud för GM.

Nick Reilly vill inte gå in på några djupare detaljer, men förklarar att de tidigare buden har varit bristfälliga sett till den finansiella biten och affärsplanen.

Kvällens besked sänker pulsen en aning efter att den gick skyhögt upp i går efter de båda GM-höjdarnas uttalanden.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!