060919_bmw_m10

Satsar BMW på en M10?

Att Audi snart kommer med en superbil vid namn R8 är ju knappast en hemlighet för någon. Däremot är BMW:s M10 något som få hört talas om, utom italienska Racing Dynamics som redan trimmat en version.

Nej, självklart har de inte trimmat en bil som inte finns. Däremot finns den bilden ovan på deras hemsida med en ganska avslöjande text intill.

De kallar den för Racing Dynamics RS55, en något stylad och trimmad version av BMW:s kommande supercoupé M10. Enligt Racing Dynamics har den en lagom diskret V10 på över 650 hästar. 0-100 km/h tiden anges inte tid men antagligen går det undan och toppfarten ligger på cirka 340 km/h. Det gör ju att den inte bara hamnar i nivå med Audi R8 utan BMW kan nu börja snacka Ferrari och Lamborghini på allvar.

Ryktena säger också att BMW M10 kan komma i produktion tidigast 2009. Frågan är om Racing Dynamics vet något vi inte vet eller om de bara gjort en bild för att det är roligt?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!