101122-audi rs3 film ljud

Se och lyssna på Audi RS3

Tidigare i dag offentliggjorde Audi sin nya lilla busunge – RS3. Med en rak turbofemma på 2,5 liter och 340 hästkrafter ser den till att lämna många av konkurrenterna bakom sig. Här får du se bilen på film samt höra lite av hur maskinen låter när tändningen slås på.

Volkswagen Golf R och Ford Focus RS500 i all ära, men vill man köra snabbare än så är det helt nya Audi RS3 Sportback som gäller – en bil som Ingolstadt-firman presenterade tidigare i dag. Golf R med sina 270 hästkrafter tillsammans med DSG-låda mäktar med 0-100 km/h på 5,5 sekunder och Focus RS500 med 350 hästkrafter gör samma sprint på 5,6 sekunder. Fina siffror men de ligger i lä jämfört med fyrhjulsdrivna Audi RS3 som gör 0-100 km/h på 4,6 sekunder (Golf R driver också på alla fyra, Focus RS500 endast på framhjulen). Så för tillfället får man säga att RS3 lirar i en klass för sig själv, men det kan komma sällskap alldeles runt hörnet eftersom BMW  1-serie M Coupé är i görningen. BMW har inte presenterat några siffror än men enligt Car Magazine får 1-serie M Coupé samma låga siffra som RS3 – 4,6 sekunder.

Du som inte fick nog av de 38 bilder som vi valde att visa tillsammans med RS3-artikeln tidigare i dag kan nu stilla din hunger genom att titta på den något tama, men långa, video som Audi släppt i samband med bilen. Här får vi dessutom lyssna på turbofemman men tyvärr inte ylandes på höga varv.

 Klicka här för fullmatad information om Audi RS3. Där finner du även alla bilder på bilen.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!