Se världens snabbaste sedan toppa 330 km/h

Dodge fick för sig att göra Charger till världens snabbaste sedan. Man smackade på namnet SRT Hellcat och gav bilen en Hemi-V8 på 717 hästkrafter. Det räckte till att spräcka 300 Km7h med råge.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Är du ut efter en hyfsat rymlig familjebil som tar dig från A till B så snabbt som möjligt, gärna på raka vägar, är det en Dodge Charger SRT Hellcat du ska köpa. För vad sägs om 6,2 liter Hemi-V8 på 717 hästkrafter och 881 newtonmeter, 0-96 km/h på 3,7 sekunder, kvartsmilen på elva blankt, 0-160-0 km/h på under 13 sekunder och toppfart på 328 km/h? Självklart att du ska ha en fyrdörrars Hellcat, syskonet till tvådörrarsvarianten Challenger SRT Hellcat.

Dodge kallar sin skapelse för världens kvickaste, snabbaste och starkaste sedan. Vi får nog hålla med på det mesta, men det finns en accelerationssnabbaste sedan i form av Mercedes E 63 AMG S 4Matic som gör 0-100 km/h på 3,6 sekunder. Dock rör tysken inte på amerikanen när det gäller toppfart och kvartsmil.

För att bevisa hur snabbt Charger SRT Hellcat är har Dodge släppt en film där en helt standardutrustad bil slår fartrekord på bana. Eftersom det var blåsigt (vind på 3-6 sekundmeter) vid rekordkörningen mätte man hastigheten både vid med- och motvind. Därefter plockade man ut snitthastigheten.

I medvind klockades hastigheten till 332,97 km/h, i motvind till 325,41 km/h. Efter summering och dividering blev farten 329,19 km/h, det vill säga något över den officiella toppfarten som står i instruktionsboken.

Inte illa pinkat för en sedanbil, att den också låter gott gör det inte direkt sämre. Mer om Dodge Charger SRT Hellcat kan läsa här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!