Seat Arona på 15 ton

Seat Arona må vara en liten suv/crossover men just detta exemplar är en riktig tungviktare. Se konstverket gjutet i cement med en vikt på 15 ton.

Inför premiären av nya Range Rover Evoque placerade koncernen ut konstverk på Londons gator i form av modellen i fråga som rambygge. Ett betydligt tyngre bilkonstverk har Alexandre Farto skapat: en Seat Arona med en vikt på 15 ton.

– Jag vill på något sätt föreviga bilen design, säger den portugisiske gatukonstnären som arbetar under artistnamnet Vhils. Resultatet blev ”Tangible” – en konstverk i betong med avgjutningar från suven Seat Arona, där bara hjulen vägen 100 kg styck.

Tre månader tog arbetet och stora delar av processen gjordes med 3D-teknik, precis som vid formgivning av ”vanliga” bilar.Bilder och filmklipp på engelska har nyligen släppts om konstverket av Seat men nedan ser du ett tidigare och mer detaljerat klipp från Seat i Portugal.

Vi på Teknikens Värld är inga konstkännare, men bilar kan vi. Vad vi tycker om Seat Arona går att läsa i Teknikens Värld nummer 16/2018. Bilen kom tvåa i fembilatestet med saker som körsmidighet, motor, användarvänlighet och ekonomi på plussidan. Säkerhetsmässigt blev det moll då den bara klarade 66 km/h i älgtestet och är därmed bland de sämsta bilarna i vår konbana under 2018.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!