Seat Ateca FR – nu med svenskt pris

Seats nya suv med lite extra krydda, Seat Ateca FR, har premiär nu i helgen. Samtidigt går de första beställningarna att göra i Sverige. Pris? Från 256 900 kronor.

Vi har skrivit om Seat Ateca FR förut, där bokstäverna på slutet betyder extra spansk hetta. I helgen har den premiär på Automobile-mässan i Barcelona och går samtidigt att börja beställa i Sverige.

Ateca FR finns med tre motoralternativ: De redan kända 1.4 TSI 150 och 2.0 TDI 190 DSG 4Drive samt det nya, starkare bensinalternativet 2.0 TSI 190 DSG 4Drive.

Priserna i Sverige startar på 256 900 kronor, samma ingångspris som för Seats Ateca-variant Xcellence. FR ska dock enligt Seat själva ge en helt annan, sportigare känsla jämfört med sitt syskon.

Det innebär bland annat FR-emblem både fram och bak exteriört, svarta fönsterkarmar, och ratt och växelknopp i läder. Grillen blir unik för versionen.

Sportstolar i Alcantara är standard i Ateca FR, medan adaptiv chassikontroll finns som tillägg.

Ateca FR står på hjul i dimensionen 245/40 R19.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!