100708-seat sportback a5

Seat gör en Audi A5 Sportback!?

Seat ligger lite risigt till hos modern Volkswagen. Den spanska biltillverkaren måste vända sin negativa trend annars kanske tyskarna trycker på avstängningsknappen. Kan en femdörrars coupé à la A5 Sportback vara lösningen?

Seat har tagit till nya knep för att vända försäljningen uppåt. Förra året lanserade de helt nya mellanklassaren Exeo, en modell som baseras på förra generationen Audi A4. Lite av ett lyckokast för Seat då modellen har mottagits väl, man får helt enkelt en riktigt trevlig bil för ganska små pengar.

Men Seat kan inte slå sig till ro redan, de måste komma fram och sticka ut mer. Kanske de har en lösning på gång? I alla fall om man får tro på dessa mysko bilder som har läckt ut på nätet och som verkar vara typiska skisser som skickas in till europeiska patent- och registreringsverket. Bilderna kommer från den italienska motorbloggen jokeforblog.blogsport.com.

Om skisserna är äkta eller inte kvarstår att se, men om förstnämnda är fallet ser det alltså ut som att Seat rider vidare på sin Audi-våg. Vad vi ser är en femdörrars coupé av samma snitt som A5 Sportback. Likheterna är många, inte bara karosslinjerna, utan också fälgarna och strålkastarna (som ser ut att vara plockade från A1).

Test och provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!