080131-seat-framtidsplan

Seat har högtflygande planer

Seat har stora planer för framtiden. Produktionen ska fördubblas till 800 000 bilar per år till 2018. Under samma tid ska hela 40 nya modeller komma till. Samtidigt får 700 anställda lämna företaget.

Man kan utan överdrift säga att Seat har haft det lite kämpigt de senaste åren. På den svenska marknaden har försäljningen varit blygsam och modellfloran likaså. På senare tid har designspråket i mångas ögon förbättrats, men det döljer inte det faktum att det under skalet ofta döljer sig ett vanligt VW-chassi. Men det ska det bli ändring på nu. Under en tioårsperiod ska hela 40 nya modeller lanseras. Vad Seat räknar som en modell är oklart, men om de inte räknar med olika trimningsversioner så är det en ytterst ambitiös plan man företar sig.

När Seat-chefen Erich Schmitt intervjuades av Frankfurter Allgemeine Zeitung avslöjade han detaljerna om företagets framtidsplaner. Han sa bland annat att 700 anställda måste lämna företaget, utöver de 900 som nyligen friställdes. Tillverkningstiden ska kortas för märkets kärnmodeller. Som exempel nämner Erich Schmitt Ibiza. Nästa generations Ibiza ska vara färdigbyggd på endast 18 timmar, att jämföra med nuvarande modell som tar 27 timmar att sätta ihop. Detta ska bidra till att produktionen ska öka från 400 000 till 800 000 bilar per år. Enligt Erich Schmitt kommer dessa bilar att ha en sportig image med Audi-kvalitet till Seat-pris.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!