Seat Ibiza får ett ansiktslyft

Dagens generation av Seat Ibiza såg dagens ljus 2008, och med snart fyra år på nacken anser nu Seat att tiden är mogen för ett ansiktslyft.

Seat Ibiza är en modellplakett som funnits länge hos det spanska företaget, redan 1984 kom första generationen. Sean 1993 har modellen varit lite av en systerbil till Volkswagen Polo, och de båda delar plattform även i dag.

Dagens generation Ibiza kom 2008 och har alltså snart varit på marknaden i fyra års tid. Hög tid för ett ansiktslyft, anser Seat. Nu får väl ändå ansiktslyftet få anses som tämligen milt. Fronten har fått en lite mer markerad uppsyn, med nya lampor och en större mängd LED-teknik. Nya stötfångare och större dimljus ingår också i uppfräschningen.

Bakpartiet har ändrats mindre, framför allt på kombimodellen ST, som lämnats i princip oförändrad. På vanliga halvkombimodellen har baklamporna fått en större mängd LED-lampor. Interiört inkluderar faceliftet lite trevligare materialval, samt en enklare inställning av klimatanläggningen.

Under huven har också skett vissa förändringar, i form av att befintliga motoralternativ har blivit snålare. Ett exempel på detta är snåldieseln 1,2 Ecomotive, som gått från 0,29 till 0,28 liter per mil, ochfrån 92 till 89 gram koldioxid per kilometer.

Hos Seat-handlarna ska ansiktslyfta Ibiza finnas från och med i vår. Prisnivåerna bör vara relativt oförändrade från i dag.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!