Seat Leon blir skottsäker

Den italienska regeringen har lagt en beställning på nästan 1 000 skottsäkra Seat Leon som kommer att rulla som polisbilar i landet.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Den italienska polisstyrkan har under en lång tid rattat Alfa Romeo, men nu verkar det inte som att de får ta del av nya Giulia då regeringen har lagt en beställning på total 925 stycken Seat Leon

. Samtliga bilar har tvåliters dieselmotorer på antingen 150 eller 184 hästkrafter och är även specialutrustade med förbättrad fjädring för att klara av skalskyddet. Bilarna är nämligen utrustade med skottsäkra rutor runt om och även dörrarna är skottsäkra.Än så länge är 925 bilar som sagt beställda, men enligt kontraktet ska ytterligare 4 000 bilar levereras inom nästkommande tre år. Enligt uttalanden från italienska regeringen valdes Seat Leon på grund av dess goda bränsleekonomi.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!