Foto: Andreas Libell

Seat Leon ST får fyrhjulsdrift från Haldex

Lagom till att snön har lagt sig över stora delar av Sverige lanseras Seats kombiversion av Leon med fyrhjulsdrift. Fyrhjulsdriften kan kombineras med två dieslar och levereras av Haldex.

Nu blir den eldiga spanjoren Seat Leon ST ännu lite bättre anpassad för svenskt klimat. Från och med nu går det att beställa Leon ST med fyrhjulsdrift som på Seat-språk kallas 4Drive. De första bilarna kommer till svenska handlare i april.

 Liksom kusinen Volkswagen Golf använder Leon ST den elektrohydrauliska lamellkopplingen av femte generation från Haldex. Haldex-kopplingen kan kombineras med 1,6-litersdieseln med 105 hästkrafter och 2,0-litersdieseln med 150. Fyrhjulsdriften finns endast att få tillsammans med den sexväxlade manuella lådan.

 Fyrhjulsdriften gör att bränsleförbrukningen ökar från 0,38 till 0,45 respektive 0,41 till 0,48 l/mil. Seat har inte släppt några prisuppgifter för 4Drive-modellerna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!