100311-seat-hybrider

Seat satsar på hybrider – Ibe får klartecken

Källor inom Seat har redan avslöjat att elbilen Ibe som står utställd i Genève kommer att sättas i produktion. Seat planerar dessutom en rejäl satsning på hybrider där bland annat en ny modell baserad på nästa Golf övervägs.

 Seats stora nyhet i Genève är konceptbilen Ibe. En 3,8 meter kort bil med elmotor och former som sägs vara Seats framtida designinriktning. Nu visar det sig att Ibe är mycket mer än så. Brittiska Autocar har lyckats haffa Seat-källor som avslöjar att det finns långt gånga planer på att sätta Ibe i produktion. Ibe uppges bara vara en del i ett stort hybridinitiativ som backas upp av den spanska staten.

Enligt insiderkällan är den spanska staten mån om att få den inhemska biltillverkaren att satsa på el- eller hybridbilar och Seat verkar inte vara sena att svara. Utöver Ibe finns det planer för en bensin/el-hybrid som ska baseras på samma bottenplatta som nästa generation Volkswagen Golf. Hybridversionen av Leon - León Twin Drive Ecomotive – som visades i konceptform förra året ska enligt källan börja serietillverkas 2014.

Konceptbilen Ibe är en liten tvådörrarsmodell med en elmotor framtill och litiumjonbatterier baktill. Seats designchef Luc Donckerwolke beskrev Ibe som en ”genpool för våra kommande bilar.”

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!