Sista Koenigsegg Agera R till salu – för 18,5 miljoner kronor

Det sista exemplaret av utgående Koenigsegg-modellen Agera R är nu till salu – för motsvarande 18,5 miljoner kronor. Sugen på att köpa?

Vill du köpa ett nära fabriksnytt exemplar av utgående Koenigsegg, Agera R, så har du måhända sista chansen nu. På annonssajten Mobile.de ligger nämligen vad som enligt webbsidan GtSpirit är det sista tillverkade exemplaret nu ute till försäljning. Priset är angivet till 1 980 000 euro, eller motsvarande omkring 18,5 miljoner kronor.

Det sista exemplaret av Agera R skiljer sig från tidigare exemplar bland annat genom den blanka svarta lackeringen av samtliga karosspaneler undantaget ett mittparti framför vindrutan samt ett par andra karossdelar, där den nakna kolfibern är synlig. Interiört är det ljust läder som gäller.

Agera R, som nu har ersatts av Agera RS, klarar 0–100 km/h på strax över 2,8 sekunder och 0–200 km/h på 7,8 sekunder. Detta exemplar säljs av en auktoriserad Koenigsegghandlare i Sunningdale utanför London, Storbritannien.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!