080219-a4-cab-slutar

Sista versen för Audi A4 cab

Audi A4 cabriolet sjunger på sista versen och tänker på refrängen. Senare i år stoppas produktionen. Innan dess lanseras ett Advance-paket med extra mycket utrustning för att markera slutet.

För fristående bilbyggaren Karmann, som byggt A4 cab sedan 2002, blir detta ännu en spik i kistan. Karmann har nyligen tvingats avskeda hundratals anställda till följd av för få uppdrag och ökad konkurrens från de kinesiska och indiska marknaderna. Under de sex åren har Karmann satt ihop knappt 200 000 bilar på uppdrag av Audi. Men nu är det alltså snart slut. Om Karmann får uppdraget att bygga nästa cab, som förmodligen kommer att baseras på A5 återstår att se. 

För att sparka lite liv i försäljningen innan den upphör helt lanserar Audi ett nytt tillvalspaket till A4 cab som tyvärr inte är aktuellt för Sverige. För oss svenskar erbjuder Audi Sverige i stället A4 cab med S-Line Edition utan extra kostnad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!