Självkörande (?) Mustang nära att krascha på Goodwood

En Ford Mustang från 1965 som en självkörande bil? Visst låter det som en fin skapelse? Men ingenjörerna från Siemens och Cranfield University lyckades inte riktigt hela vägen med sitt projekt som de visade upp på Goodwood.

Under årets Goodwood festival of Speed visade Siemens och Cranfield University upp ett spännande projekt – en självkörande Ford Mustang från 1965.

Ett samarbete som skulle föra samman dåtid och framtid genom att trycka in modern, autonom teknik i en klassiker som en Ford Mustang.

Bilen som användes hade fortsatt en V8-motor under huven. Men ändringar fick göras på styrningen, gasen och bromsarna för att systemet, som var uppbyggt av en GPS och en kamera, skulle kunna navigera bilen.

Resultatet då? Det lämnade en hel del att önska. Visserligen tog sig den klassiska bilen, i modern utsmyckning, genom hela Goodwood-backen men den hade det kämpigt.

Se klippet nedan för att se hur det gick för den självkörande, nja, Mustangen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!