060915_bmw_w12

Ska BMW göra en W12?

En uppmärksam herre i Storbritannien gick förbi en förlängd BMW 7-serie häromdagen och blev minst sagt förvånad när han såg emblemen på bakluckan. Det stod 770Li på den ena sidan och W12 på den andra.

Bilden kommer från pistonheads.com, en bilsida där bland annat spionbilder figurerar. Det är en mycket förvirrande bild i bilkretsar. Kan det vara så att BMW tar efter Volkswagen/Audi och gör en W12 i en stor limousine? Svaret är antagligen nej, varför skulle de göra det när de redan har en fin 6-liters V12 på 445 hästar och som gör 0-100 km/h på strax över 5,5 sekunder.

Skulle de däremot göra det skulle det alltså bli en ännu starkare motor på runt sju liter, lite dyrare än 760 så klart men vad gör man inte för att djävlas med Volkswagen?

Det är ändå högst sannolikt att det här inte är en riktig W12. Den klokaste gissningen hittills är att det är en ”vanlig” 760Li som någon satt lite roliga emblem på, kanske just för att få den här sortens uppmärksamhet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!