Ska Seat bygga en roadster?

En roadster skulle passa perfekt i Seats varumärke. Det tycker två av toppnamnen inom Volkswagen-koncernens designavdelning – Luc Donckerwolke och Walter de Silva.

Seat, som under en relativt lång period var Volkswagen-koncernens sorgebarn, har under senare tid visat allt bättre vigör. Modeller som Leon och Ibiza säljer bra och nu har man möjlighet att drömma om varumärkesbyggande modeller för märket. En sådan skulle vara en roadster, hävdar nu ett av toppnamnen inom designavdelningen i Volkswagenkoncernen – Luc Donckerwolde, designchef för Bentley.

Även Walter de Silva, som är övergripande chef för designen i koncernen ställer sig bakom idén. I en intervju till brittiska Top Gear säger de Silva att idén diskuteras löpande i koncernen, men att det måste skapas ett business case först. Dessutom skulle en sådan modell vara relativt ensam på marknaden, enda riktiga konkurrenten vore Mazda MX-5, säger han.

Vad tycker du? Skulle du vilja köpa en Seat Roadster?

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!