070801-volvo-pv-svenskt

Ska Volvo säljas i sommar?

I motsats till allt som tidigare sagts, säger sig The Business veta att Ford har planer på att sälja Volvo till sommaren. Enligt den brittiska tidningen ska Volvo säljas så fort försäljningen av Jaguar och Land Rover är färdig.

The Business har fått tag i en källa inom bankvärlden som ska ha inblick i Fords situation. Att Ford officiellt har gått ut och sagt att Volvo PV inte ska säljas, förklarar källan med att Ford-cheferna var trötta på att höra alla spekulationer om Volvos framtid. En försäljning av Volvo PV skulle enligt uppgifterna inbringa cirka sex miljarder dollar till Ford. 1999 köpte Ford Volvo PV för 6,45 miljarder dollar. Under åren av amerikanskt ägande har Volvo PV haft svårt att visa några vinstsiffror, vilket har gett upphov till återkommande spekulationer om en försäljning av det svenska märket. 

Dessa senaste uppgifter bör tas med stor skepsis. Källan som The Business hänvisar till är endast en enskild person som inte vill ge sig till känna. Därtill är The Business ensamma om att ha tagit del av uppgifter som tyder på en försäljning av Volvo PV, man har inte fått Ford att kommentera de senaste uppgifterna. Det som talar emot en försäljning är det faktum att Volvo PV är så pass starkt invävt i Fords produktutveckling. Det skulle förmodligen inte bli någon lätt process att sälja Volvo PV.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!