070801-cayenne-hybrid

Skepticism skjuter upp hybrid-Cayenne

Chefer på Porsche är skeptiska till dagens hybridbilar som kostar för mycket samtidigt som de i gengäld ger för lite tillbaka. Därför ser det nu ut som att Porsche skjuter upp introduktionen av Cayenne med hybriddrift.

Enligt Porsche-cheferna erbjuder inte dagens hybridsystem tillräckliga förbättringar när det gäller bränsleekonomi, prestanda och pålitlighet för att rättfärdiga merkostnaden jämfört med dagens bensin- och dieselbilar.

Enligt källor på Porsche, som har pratat med tyska Automobilwoche, finns det inga som helst beslut på ett datum när Cayenne kommer som hybridversion. Samma källor tror dessutom att hybridversionen kommer tidigast med nästa generation Cayenne 2010. 

Trots att Porsche har utvecklat hybridsystem tillsammans med systerbolagen Volkswagen och Audi, kommer de alltså inte att göra som de andra två biltillverkarna. Båda två kommer snart med sina hybridbilar, bland annat Audi Q7 under slutet av 2008.

Porsche Panamera är en annan kommande modell som det har snackats om som hybrid. Om så blir fallet kommer det att dröja. Porsche vill först utvärdera hybridsystemet i Cayenne. Med andra ord kan Panamera få vänta så länge som till 2013 innan den får en miljömotor under huven.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!