Skimningskupper mot bensinmackar i sommar

En våg av skimningskupper mot bensinmackar har noterats i sommar, rapporterar Expressen. Sedan slutet av juni har minst åtta av Shells bensinstationer drabbats av installation av skimningsutrustning.

Det är Expressen som har granskat en våg av kontokortkapning, så kallad skimning, vid bensinstationer i sommar. Särskilt Shells stationer har varit drabbade. Minst åtta av deras bensinmackar har drabbats av bedragarligor nu i sommar.

Första kuppen skedde den 22 juni mot en Shellmack i Malmö, för att följas av attacker mot stationer tillhörande samma bolag i Mölnlycke, Stenungsund, Hyllie, Askim, Trelleborg, Linköping och Norrköping. Den senaste incidenten skedde den 24 juli, men nu meddelar ST1 Energy AB, som driver Shellmackarna i Sverige sedan 2010, att man kunnat identifiera vilken typ av utrustning som har använts, och förhoppningsvis förhindra att fler stationer drabbas.

Tidigare har skimning varit främst förekommande vid bankomater, men att även bensinstationer nu har dragit till sig brottstypen förvånar inte polisen, enligt uttalande till Expressen, ”det är företrädesvis en risk på obemannade platser, som bensinstationer”.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!