Skoda Citigo i fyrdörrarsversion officiell

Volkswagen har redan visat sin Up i fyrdörrarsversion. Nu vill inte tvillingvagnen från Tjeckien vara sämre – här är Skoda Citigo i fyrdörrarsversion.

Fjolåret var Skodas bästa säljmässigt någonsin, med nära 900 000 bilar sålda över världen. Än är dock inte tjeckerna nöjda – till 2018 vill man sälja hela 1,5 miljoner Skodor per år. En viktig kugge i den försäljningsökningen lär vara nya minibilen, och Volkswagen Up-tvillingen, Skoda Citigo.

När Volkswagen redan presenterat Up i fyrdörrarsversion är det nu dags för Skoda Citigo att komma med samma dörruppsättning. Det har förvisso bara släppts en bild, men vi vet att bilen kommer att presenteras för allmänheten i Genève i mars.

Under huven hittar vi en trecylindrig bensinhistoria på 60 eller 75 hästar. I den snålare av versionerna (gissningsvis 60-hästarn) hävdar Skoda att bilen inte ska dra mer än 0,41 l/mil och inte släppa ut mer koldioxid än 96 g/km. 

Nu väntar vi bara på en fyrdörrars Seat Mii, det lär väl komma inom några veckor om trion ska vara fullbordad, kan vi tro.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!