100914-skoda-fabia-green Foto: galnor visual design

Skoda Fabia Greenline II – 0,34 l/mil

Snålt ska det vara. Nu höjer Skoda ribban i snålbilskampen och presenterar Fabia Greenline II som inte vill ha mer än 0,34 liter per mil.

Skoda Fabia har ända sedan 2007 funnits som miljöbil men nu blir den ännu vänligare mot miljön. Skoda har gett Greenline-versionen en översyn och försett den med start/stopp-system och bromskraftåtervinning. Det gör att Fabia TDI Greenline II klarar sig med 0,34 liter diesel per mil och släpper inte ut mer än 89 gram koldioxid per kilometer.

Greenline är precis vad det låter – Skodas övergripande namn för alla modeller som kryper in under miljöbilsgränsen. När Fabia får Greenline-stämpeln innebär det att 1,2-litersdieseln är 0,08 l/mil snålare än vanliga Fabia TDI CR. Förutom start/stopp och bromskraftåtervinning hjälps förbrukningen även av lättrullande däck, mindre aerodynamiska förändringar, ändrad utväxling samt att vissa delar har bytts mot delar tillverkade i lättviktsmaterial. Fabia Greenline II finns både som kombi och femdörrars. Förutom Greenline-versionen går Fabia att köpa med fyra andra motorer, tre dieslar och en bensinare, som kvalar in som miljöbilar. Framöver kan vi räkna med att även resten av Skodas modellutbud uppdateras till Greenline II och blir snålare.

Läs mer

Test och provkörningar

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!