100224-fabia-roomster-lyfts

Skoda Fabia och Roomster sminkas om

När strålkastarljuset slås på i Genève får vi se de nya ansiktena på Skoda Fabia och Roomster. Skodas små storsäljare har genomgått ett försiktigt ansiktslyft och samtidigt har motorutbudet förnyats.

Skoda Fabia och systermodellen Roomster visas i nya versioner på Genèvesalongen som öppnar den 2 mars. De exteriöra nyheterna är snabbt avhandlade. Lätt uppsminkade strålkastare följs av några nya veck på grillen och den nedre frontspoilern. Det är allt. Interiört består uppdateringen av nya klädslar, ny multifunktionsratt, ny design på instrumentpanelen samt nya radioanläggningar och navigationssystem.

Desto mer intressant är det som har hänt på motorsidan för de båda tjeckerna. Skoda får äntligen tillgång till Volkswagens 1,2-liters TSI-motor som nu erbjuds i både Fabia och Roomster med effektuttagen 86 eller 105 hästkrafter. På dieselsidan kommer tre nya motorer som alla klarar sig under miljöbilsgränsen på 120 gram koldioxid per kilometer. Minst är 1,2-litersdieseln med 75 hästkrafter och lite större och starkare är 1,6-litersmotorn som kan fås med 90 eller 105 hästkrafter.

Nya Fabia och Roomster lanseras på den svenska marknaden i början av maj. De nya priserna är ännu inte fastställda.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer