101111-skoda-fabia-rs Foto: galnor.com

Skoda Fabia RS lanseras i rallyfärger

I helgen har svenske rallystjärnan Patrik Sandell chans att vinna VM-titeln i SWRC med sin Fabia Super 2000. Nu lanserar Skoda en ny version av Fabia RS som gör att alla kan leka rallyess.

Skoda Fabia RS må vara en pigg och körglad liten GTI-bil men någon rallybil är den inte. Skoda gör dock sitt bästa för att haussa modellens status och lanserar nu Fabia RS Edition 2000. Det är precis vad det låter som – en Fabia RS som ha modifierats för att likna rallybilen.

Skoda Fabia RS Edition 2000 har tagits fram lagom till 110-årsjubileet för Skodas motorsportengagemang. Specialversionen ska också fira Skodas framgångar under året, framförallt Juha Hänninens seger i IRC (International Rally Championship). Med tillägget Edition 2000 målas Fabia RS i samma färger som rallybilen och får vitlackerade fälgar. I övrigt är det en vanlig Fabia RS.

Skoda tänker inte bygga fler än 200 exemplar och den som känner att Fabia RS Edition 2000 är helläcker kan bara hoppas på det bästa. Enligt Skodas produktansvarige Håkan Grentzelius är det oklart hur stor tilldelningen till den svenska marknaden blir.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!