100511-skoda-fabia-rs+

Skoda Fabia RS+ och Octavia RS+ visas i Wörthersee

Snart är det dags för VW-familjens stora bilträff i österrikiska Wörthersee. För första gången får även Skoda vara med och spänna musklerna. De gör det genom att visa två RS+ versioner av Fabia och Octavia.

 Äntligen får tjeckiska Skoda vara med på den stora familjeträffen i Österrike. Varje år samlas bilar från VW-koncernen i österrikiska Reifnitz nära den slovenska gränsen i området runt sjön Wörthersee. Bilträffen går under namnet GTI Wörthersee Tour och på årets upplaga som går av stapeln senare i veckan kan man bland annat beskåda sju olika versioner av Audi A1 och en Adidas-variant av VW Golf. Störst intresse väcker dock nykomlingen Skoda som annonserar att de ska visa två heta konceptbilar – Fabia RS+ och Octavia RS+.

Än så länge får vi inte veta mycket mer än det vi ser på bilderna. Fabia RS+ hämtar mycket inspiration från rallybilen Fabia S2000 och vi lägger först och främst märke till varmluftutsläppen i motorhuven och den stora frontspoilern som letar sig långt ned mot marken. De har också kryddat konceptet med illgrönt tak och lika illgröna fälgar. Octavia RS+ är klädd enligt samma tema. Skoda säger ingenting om några eventuella prestandahöjningar.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!