090220-skoda-fabia-scout

Skoda Fabia Scout – första informationen och bilderna

Lilla Skoda Fabia Combi ska på Genèvesalongen visas i en aningen mer robust version – Scout. Här är första bilderna och informationen. Lansering blir det i maj månad.

Med senaste generationen Skoda Fabia har tjeckerna tagit enorma kliv fram i småbilsklassen. Och i herrgårdsvagnsutförande, det vill säga Fabia Combi, blir den lilla bilen en laståsna av rang. Det är denna sistnämnda modellversion som nu ska få ett kosmetiskt lyft och få efternamnet Scout.

Skoda Fabia Scout innebär ett mer robust utseende med plastdekor över dörrtrösklarna och en bit upp på dörrarna samt i front och akter. Dessutom hänger takrails (eller takräcke som vi säger på svenska), dimljus och nya unika femekrade aluminiumfälgar i 16-tumsutförande (17-tums som tillval) med Scout-utförandet. Inuti bilen märker man också vissa skillnader, bland annat i form av en ny kraftfullare klädsel samt nya pedaler i rostfritt stål klädda med kraftigt perforerat gummi.

Är man intresserad av en Skoda Fabia Scout har man fyra olika motoralternativ att välja på.

Två bensinare finns, kopplade till sexväxlad automatlåda. Den ena är på 1,4 liter och 85 hästkrafter och förbrukar 0,65 liter per mil medan den andra är på 1,6 liter och 105 hästkrafter och förbrukar 0,69 liter per mil.

Dieselalternativen utgörs av en 1,4-litersmaskin på 80 hästkrafter som vill ha 0,46 liter per mil samt en 1,9-litersmaskin på 105 hästkrafter. Denna vill ha 0,49 liter diesel per mil.

I slutet av maj ska Skoda Fabia Scout finnas hos återförsäljarna. Någon prislapp finns inte i nuläget.

Läs mer

Test & provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!