060125_skoda_roomie Foto: Skoda

Skoda gör mini-MPV till din nya kompis

Skoda Auto visade i Frankfurt 2003 en mini-MPV som fick positiv kritik från alla håll. Nu kommer den som produktionsbil under namnet Roomster och har premiär på Genèvesalongen i mars.

Tjeckiska Skoda är på gång med en mini-MPV. Första gången den nya modellen såg ljuset var för nästan 2,5 år sedan på Frankfurtsalongen 2003. Då mötte den mycket positiva reaktioner och i början av mars kommer den färdiga produktionsmodellen till bilsalongen i Genève där den har världspremiär. Namnet har fått bli Roomster.

Roomster låter som ett annat namn för det amerikanska ordet "roomie" som betyder rumskompis. Kanske är Roomster så pass inbjudande att du nästan blir lite kompis med den?

Kompakt design men med relativt stora utrymmen ska den locka kunderna. Den svenska delen av kundkretsen kommer att kunna välja mellan två dieselmotorer och två bensinmotorer, manuell eller automatisk växellåda.

Roomster kommer inte bara till Genève. Den svenska publiken får chans att se den på Stockholms bilsalong 31 mars - 9 april.

Försäljningen börjar i hemlandet Tjeckien under juni 2006 medan Sverige får vänta till oktober. Några prisuppgifter finns ännu inte.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!