Skoda Karoq är redo för buset

Knasiga polisbilar i all ära men ibland får förnuftet råda. Skoda Karoq är redo för utryckning.

Vi har tidigare skrivit om udda modeller som letat sig in hos polisväsendets bilparker. I Storbritanniens huvudstad London har man valt vätgasbilen Toyota Mirai och i kanadensiska Ontario har valet fallit på Tesla Model X, komplett med eldrift och måsvingedörrar.

Men oftast handlar det om betydligt mer jordnära vagnar och nu meddelar Skoda i Storbritannien att man skräddarsyr helyllemodellen Karoq för utryckning, om de så gäller eld, olyckor eller lagbrott.

Det är emellertid inte första Skodan som står till förfogande med blåljus på de brittiska öarna. Sedan tidigare finns modellerna Rapid, Octavia och Superb i utbudet.

Till populära Karoqs fördel lyfter Skoda fram driftsäkerhet, bagageutrymme och tillgång till fyrhjulsdrift.

Hur modellen Karoq funkar med blåljus framgår inte av Teknikens Världs testtabeller men modellen har lyckats bra i de tester den har ställt upp i. I det stora suvtestet i nummer 11/2018 vann den klassen då den ansågs som mest komplett men kanske främst tack vare att den inte föll igenom på en enda punkt.

Vår första kontakt med modellen kan du se på klippet nedan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet