1 av 2 Foto: Skoda
2 av 2 Foto: Skoda

Skoda Karoq facelift tittar fram så smått

Skoda Karoq uppdateras och får ny snits på grill och baklampor.

Pressreleasen från Skoda är knapphändig och det är bara två teckningar som följer med. Uppenbarligen är avslöjandet om Skoda Karoqs nya baklampa så omskakande att det inte anses tillrådligt att ta in hela den omskakande nyheten rakt av. Världen får nöja sig med en stegvis rapportering. 

På bilden ser vi att baklampan har blivit något mindre på den del som är utanför själva bakluckan. Enligt Skoda framhävs bilens bredd med detta designgrepp. Nedre kanten av bakdelen har också fått en ny design, men på vilket sätt den skiljer sig från den Sportline-version som tillverkas i dag är svårt att se på skissen.

Karoq bakifrån så som den ser ut i dag. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Då är det lättare att se skillnaderna på det som kommer fronten till del. Grillen får en tydlig sexkantig design och strålkastarna har gjorts mer avsmalnande mot grillen. Enligt Skoda har designen optimerats för bästa möjliga sikt i mörkerkörning. Ett lika överraskande som modigt grepp av Skoda som förhoppningsvis ger eko i strålkastarindustrin.

Karoq framifrån så som den ser ut i dag. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

 

Och det kommer mer: ”Strålkastarnas dynamiska utseende betonas ytterligare av omdesignade varselljus”, avslöjar Skoda. Och visst är det så. Tittar man noga på det gamla varselljuset syns tydligt hur odynamiskt det är.

Det blir en digital världspremiär i form av ett direktsänt live-event 30 november.

Spänningen är olidlig.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!